Dynaaminen katsomokartta lipunmyyntiin


Valtaosa livekeikoista järjestetään erilaisissa konserttitaloissa, joiden lipunmyynnissä on olennaista tarjota mahdollisuus istumapaikkojen valintaan katsomokartan avulla. Katsomokartta-toiminnot ja istumapaikkojen myynti on toteutettu pääsääntöisesti kolmella eri tavalla:

1. Dynaaminen katsomokartta

Dynaaminen salikartta on visuaalisesti selkein ja monesti käyttäjäystävällisin tapa tarjota lipunmyyntiä. Tällöin käyttäjä näkee suoraan mitkä paikat on myyty ja mitkä ovat vielä vapaana. Järjestäjän puolesta on toki hyvä mainita että myös tällöin kun näkyy kuinka paljon paikkoja on vielä vapaana, kuluttajat voivat tietoisesti siirtää ostopäätösprosessia myöhemmäksi, ”koska paikkojahan vielä on, joten ei kiirettä”. Dynaaminen salikartta toimii joskus mobiilisti hieman kömpelösti, jolloin onkin hyvä miettiä pitäisikö tietokoneelta ostettaessa tarjota dynaamista karttaa ja puolestaan mobiilissa pudotusvalikoita.

Dynaaminen katsomokartta on visuaalinen ja siten se helpottaa sekä kuluttajaa että tapahtumajärjestäjää, sillä myydyt ja vapaana olevat paikat näkyvät selkeästi eri värisinä paikkoina. Katsomokarttaan voimme luoda sekä numeroituja istumapaikkoja että myyntialueita  numeroimattomille pääsylipuille. Tämän lisäksi voimme piirtää erimuotoisia ja -värisiä alueita hahmottamaan karttaa paremmin. Voimme lisätä karttaan esimerkiksi sisäänkäynnit, lavan, esiintymisalueen tai vaikka anniskelualueen. Vain mielikuvitus on rajana!

Ominaisuuttamme voi hyödyntää niin teattereissa, konserttitiloissa kuin urheiluhalleissakin. Yllä esimerkkinä kuvaa Jyväskylän Paviljongin salikartasta. Paviljongissa on liki 1200 istumapaikkaa ja lavan eteen on tässä konsertissa toteutettu permantoalue rivien 1-7 tilalle, johon asiakkaat voivat ostaa seisomalippuja.

Dynaamisen katsomokartan lisäksi mahdollistamme mobiilinäkymässä asiakkaalle mahdollisuuden valita istumapaikat pudotusvalikkojen avulla dynaamisen salikartan sijaan. Puhelimella pienten istuinten valitseminen ja katsomokartan pyörittäminen voi olla haastavaa, joten näissä tilanteissa on hyvä tarjota myös vaihtoehtoinen tapa ostaa lippuja.

dynaaminen katsomokartta

 

2. Paikanvalinta pudotusvalikoiden avulla

Pudotusvalikot toimivat etenkin mobiilissa mainiosti. Dynaamista karttaa on monesti hankalaa käyttää pienillä päätelaitteilla kuten Iphonella tms. Siihen vielä jos lisää hieman paksummat sormet, soppa on valmis. Pudotusvalikot tarjoavat suuremmat ja selkeämmät työkalut valintaprosesia varten, mutta tämän kustannuksella visuaalisuus saattaa hieman kärsiä. Kuten edellisessä kappalessa jo mainitsinkin, onkin hyvä miettiä tarjottavia valintatyökaluja käytettävän päätelaitteen mukaan. Liveto tarjoaa tarvittavat työkalut jokaiselle päätelaitteelle.

Lipunmyyntitapa kannattaa valita tarkoin päätelaitteen perusteella

Lipunmyyntitapa kannattaa valita tarkoin päätelaitteen perusteella

3. ”Parhaat mahdolliset” istumapaikat

Parhaat mahdolliset paikat on erinomainen työkalu silloin kun puhutaan istumapaikkakonsertista, jolla on todella suuri kysyntä. Tällöin suuri massa pystyy saman aikaisesti ostamaan lippuja, siten että hävikkipaikkoja jäisi mahdollisimman vähän. Hävikkipaikoilla tarkoitan tässä tapauksessa yksittäisiä istumapaikkoja, joita monesti jää kun ihmiset tekevät ryhmävarauksia kahdesta hengestä ylöspäin. Parhaissa mahdollisissa paikoissa valitaan vain montako lippua ostaja haluaa ja järjestelmä poimii tällöin ”parhaat mahdolliset paikat”, jotka ovat yleensä lähinnä lavaa olevat paikat. Tässä piilee kuitenkin ongelma monien asiakkaiden osalta. Parhaat paikat eivät välttämättä ole asiakkaan mielestä alhaalla, vaan toiset saattavat tykätä katsoa keikkaa jopa ylimmiltä mahdollisilta paikoilta. Tässä tapauksessa valinnanvapaus viedään pois ostajalta, josta tulee helposti huonoa palautetta. Mutta jälleen hyvä miettiä käytettäviä työkaluja tapauskohtaisesti.

 

 

 

 

 

Oliko jutusta sinulle apua? Vinkkaa siitä muillekkin !

Hae sivustolta