Rättö & Lehtisalo, Aavikko -

Tähän tapahtumaan ei ole saatavilla lippuja tällä hetkellä.

Rättö & Lehtisalo, Aavikko

Päivämäärä: 08.12.2018 22:00

Tapahtuma päättyy: 09.12.2018 05:00

Tapahtumapaikka: Henry´s Pub, Kuopio, Suomi

Esiintyjä: Impulsion

La 8.12.2018 RÄTTÖ & LEHTISALO, AAVIKKO @ Henry's pub Kuopio

Liput 12€ / 14€

OVET KLO 22 - SHOWTIME KLO 23 - K18

 

”Jos suomalainen pop-musiikki olisi sadan metrin juoksu, Mika Rätön ja Jussi Lehtisalon suoritukset diskattaisiin, koska sadan metrin juoksun sijasta he päättäisivät kävellä käsillään kaksikymmentä kilometriä ainoastaan siksi, että tänä päivänä intuitio sanoi niin.”

-NRGM

 

Rättö & Lehtisalo on porilaisten Mika Rätön ja Jussi Lehtisalon muodosta kokeellinen krautrock-yhtye. Muun muassa Circlestä ja Kuusumun Profeetasta tuttujen vaikuttajien projektiluontoiseksi kuvattu surrealistinen ja hyvällä tavalla nyrjähtänyt yhtye on pökerryttävän moniaistillinen kokemus, jossa Rätön uskomattoman epämääräiset lyriikat poikkelehtivat piippailevien kasarisoundien, groovaavien bassojen ja minimalististen musiikillisten kudosten keskushermostossa. Tähtisumun ja lasersäteiden raamittama häikäilemättömäksi hittitehtaaksi tarkoitettu projekti ei ole liene uransa aikana päätynyt radiosoittoon kertaakaan, mutta ajattoman tyylikäs tapaus jatkaa kulttimaineen porealtaassa uiskentelua sitäkin innokkaampana ja kiinnostavampana.

 

Kaksikon ensimmäinen yhteinen albumi Kopernikus hortoilee näkinkengässä ilmestyi vuonna 2003. Tämän jälkeen parivaljakko on julkaissut viisi albumia, joista uusin Matematiikka ilmestyi vuonna 2012. Keväällä 2018 yhtye julkaisi kokoelman Kovaa Kamaa (Parhaat 2003-2018).

 

Syntetisaattoriyhtye Aavikko perustettiin lähes 15 vuotta sitten Siilinjärvellä, Pohjois-Savossa, musikaalisesti luovien ja idearikkaitten, tuolloin vielä teini-ikäisten poikien toimesta. Yhtye aloitti studiolevyjen teon vuonna 1996 "Aavikko"-ep:llä ja vuonna 1997 julkaistiin ensimmäinen albumi "Derek", josta on tullut hyvin suosittu "musadiggareitten" keskuudessa. 

 

Viidentoista vuoden aikana Aavikko on pitänyt lukuisia konsertteja sekä kiertueita ympäri maailmaa ja saavuttanut ystäviä eri ikiä ja sukupuolta edustavista kansalaisista. Yhtye on tunnettu myös useista television viihdeohjelmiin tekemistään tarttuvista tunnusmusiikeista. 

 

Erilaiset genrethän eivät ole ikinä olleet esteitä yhtyelle, jotka ovat saavuttaneet näkemyksellisyyden asteen. "Novo Atlantis" kuuluu niihin levyihin, jonka kohdalla tullaan jälleen kehittelemään uusia termejä sfääriteknosta tuomiopäivädiskoon, eikä ihme, sillä levyllä yhdistyvät hyvin tarkoituksenmukaisesti lämmin analogisten syntetisaattorien sointi latinalaiseen sanastoon sekä tanssittava beat legendaarisiin antiikin historian tarinoihin.

 

Vuodet studiossa sekä ilmiömäinen keskittymiskyky ja kärsivällisyys ovat synnyttäneet ääniteknisesti virheettömän albumin, jolla kohtaavat erilaiset sävellystekniikat ja kyky hallita laajoja teemoja, unohtamatta kuitenkaan olennaista, 

sielua. Liveto tykkää sinusta

Jaa ilosanomaa tapahtumasta!