jaZZanti-konsertti - Sjöström – Mureddu – Kujala – Hauta-Aho – Tuomi -

Tähän tapahtumaan ei ole saatavilla lippuja tällä hetkellä.

jaZZanti-konsertti - Sjöström – Mureddu – Kujala – Hauta-Aho – Tuomi

Päivämäärä: 19.09.2017 19:00

Tapahtuma päättyy: 19.09.2017 21:00

Tapahtumapaikka: Ravintola Laulumiehet, Helsinki, Suomi

Berliinissä nykyään vaikuttava sopraanosaksofonisti Harri Sjöström käy pikaisella vierailulla Suomessa ja hän on koonnut tämän syksyn konserttiinsa mukaansa vapaan improvisoinnin suomalaisia taitajia.

Suomalaisen vapaan jazzin & improvisaation veteraani kontrabasisti Teppo Hauta-Aho on tehnyt jo vuosikymmeniä yhteistyötä Harrin kanssa erilaisissa kokoonpanoissa sekä Suomessa että Euroopassa. Teppo on myös arvostettu erityisesti kontrabassoon keskittynyt nykysäveltäjä. Veli Kujala on harmonikkansa kanssa usein vapaisiin improvisaatioihin syöksyvänä artistina hänen klassisen musiikin toimintansa lisäksi. Veli ja Harri ovat usein esiintyneet duona. Rumpali Janne Tuomi on myös usein esiintynyt Harrin kanssa ja hänet tunnetaan useiden tamperelaista jazz- ja nykymusiikkiyhtyeiden jäsenenä. On kiinnostavaa kuulla Sibelius-Akatemiassa työskentelevää Libero Mureddua vapaan improvisaation pyörteissä.

Nykymusiikin virtuoosit pensselöivät ääniaalloille moniulotteisia maisemia ja kuljettavat vietellen draamankaaren eri käänteisiin. Reaaliaikaisesti sävelletyssä musiikissa kokonaisuuden luo huippuunsa viritetty osaaminen, mikä artistien käsissä muovautuu yllätyksellisiksi harmonioiksi ja kirpaiseviksi dissonansseiksi. Teokset pysäyttävät, tempaavat mukaan, hylkäävät, riisuvat, naurattavat mutta ennen kaikkea tarjoavat kuulijoille mitä laajaulotteisimman ja ainutkertaisimman maistelumenun Suomen kuuminta ”echtzeitmusik´ia”. Hyppää nykyhetken aaltoihin ja sukella elämysmatkalle improvisaation kiehtovaan maailmaan.

Konsertin ohjelma:

Trio: Harri Sjöström: saksofonit, Veli Kujala: harmonikka ja Teppo Hauta-aho: kontrabasso

lyhyt väliaika

Kvintetti: Harri Sjöström: saksofonit, Liber Mureddu: flyygeli, Veli Kujala: harmonikka, Teppo Hauta-aho: kontrabasso ja Janne Tuomi: rummut

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Jazz Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Janne Tuomi

Libero Mureddu

Veli Kujala

Teppo Hauta-aho

Harri SjöströmLiveto tykkää sinusta

Jaa ilosanomaa tapahtumasta!