jaZZanti-konsertti - Sävellyksiä kitaralle: Vokkolainen - Hyvärinen - Castrillón - Supponen -

Tähän tapahtumaan ei ole saatavilla lippuja tällä hetkellä.

jaZZanti-konsertti - Sävellyksiä kitaralle: Vokkolainen - Hyvärinen - Castrillón - Supponen

Päivämäärä: 21.09.2017 19:00

Tapahtuma päättyy: 21.09.2017 20:30

Tapahtumapaikka: Ravintola Laulumiehet, Helsinki, Suomi

Helsinkiin keväällä 2017 perustettu sähkökitarakvartetti tekee ensiesiintymisensä jaZZantissa neljän tuoreen kantaesityksen voimin.

Sähkökitarakvartetin soittajisto on seuraava:

Jukka Kääriäinen - nykymusiikin ja vapaan improvisaation parissa aktiivisesti toimiva muusikko, joka on juuri julkaistavan soololevynsä lisäksi esiintynyt ja levyttänyt mm. Teppo Hauta-ahon, Pauli Lyytisen, Kalle Kaliman sekä Pauli Pignonin kanssa.

Juhani Grönroos - on kvartetin kenties selkeimmin rockiin ja kevyeen musiikkiin suuntautunut kitaristi jonka kitarismia voi omien Alhos ja Juhani 2000 yhtyeidensä lisäksi kuulla mm. Jessen, Laura Närhen ja Saimaan riveissä.

Lauri Hyvärinen - kenties yksi maamme aktiivisimpia ja työtelijäimpiä äänitaiteilijoita, joka johtaa tällä hetkellä mm. Äänen Lumo organisaatiota ja on esiintynyt mm. seuraavien taiteilijoiden kanssa: Ilia Belorukov, Hong Chulki, Léo Dupleix, Tuukka Haapakorpi, Seijiro Murayama, Jone Takamäki, Jack Wright ja Naoto Yamagishi.

Sigurdur Rögnvaldsson - edustaa kvartetin jazzimpaa puolta ja on esiintynyt uransa aikana jo lukuisilla levytyksillä niin yhtyeen johtajana kuin rivimiehenäkin. Viimeaikoina Rögnvaldssonin kenties näkyvimmät yhtyeet ovat olleet Equally Stupid, Uinuva sekä Rögnvaldssonin oma Dark Forest kokoonpano.

Itse konsertin kantaesitykset edustavat laajaa kattausta maassamme nykyisin vaikuttavilta nykysäveltäjiltä. Sergio Castrillon kantaesityttää teoksensä sähkökitarakvartetille ja sellolle toimien itse konsertissa yhtyeen solistina. Pelkästään kvartetille teokset ovat kirjoittaneet yhtyeen äänitaiteeseen keskittynyt kitaristi Lauri Hyvärinen, musiikilliseen liberalismiin osan perinteisempiä nykymusiikin teoksiaan suunnannut Ville Vokkolainen sekä juuri hiljattain opintonsa Sibelius-Akatemiassa päättänyt säveltäjä Lauri Supponen.

 

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Jazz Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

 

 Liveto tykkää sinusta

Jaa ilosanomaa tapahtumasta!