jaZZanti-konsertti - Adele Sauros Quartet -

Tähän tapahtumaan ei ole saatavilla lippuja tällä hetkellä.

jaZZanti-konsertti - Adele Sauros Quartet

Päivämäärä: 23.01.2018 19:00

Tapahtuma päättyy: 23.01.2018 20:30

Tapahtumapaikka: Ravintola Laulumiehet, Helsinki, Suomi

Adele Sauros Quartet:

Adele Sauros: tenori- ja sopraanosaksofonit

Seppo Kantonen: piano

Vesa Ojaniemi: kontrabasso

Tuomas Timonen: rummut

Adele Sauros Quartet soittaa omaleimaista modernia nykyjazzia yhdistellen eri tyylejä ennakkoluulottomasti. Sauroksen tunnelmalliset, monieleiset ja pääosin modaaliset sävellykset kertovat tarinoita. Lukemattomista määrittelemättömistä vaikutteista voi mainita artisteja kuten Keith Jarrett, Brad Mehldau, Mark Turner, John Coltrane, Miles Davis, Jan Garbarek, Ambrose Akinmusire, Walter Smidth III, Seamus Blake, Brian Blade ja Benny Moré.

Yhtye perustettiin 2012 ja debyyttilevy ilmestyi keväällä 2014. Adele Sauros julkaisi ensimmäistä kertaa omalla nimellään My Spontaneous Mind- albumin marraskuussa 2016. Yhtye on keikkaillut levyn tunnelmissa 2017 uudella kokoonpanolla. Levyllä kuultiin myös muun muassa Max Zengeriä, joka on ollut mukana osalla vuoden 2017 keikoista.

Sauros on noussut vauhdilla Suomen jazzin kärkeen. Sauros palkittiin Suomen saksofoniseuran Åke Forsell tunnustuspalkinnolla maaliskuussa 2017. Hänen muita tunnettuja oman musiikin yhtyeitään ovat muun muassa Katu Kaiku ja JAF Trio. Katu Kaiku julkaisi levyn Tokyo/Kuopio vuonna 2016 ja se voitti Suomen Young Nordic Jazz Cometsin vuonna 2015. Tanskalais suomalainen JAF Trio on We Jazz Rising Star 2017. Adele Sauros Quartetin vakituiset jäsenet kuuluvat Suomen jazzin kärkikastiin jo kokeeneempina muusikoina ja ovat tunnettuja monista eri tyylisistä kokoonpanoista.

Yhtye on erittäin ajankohtainen, erityisesti vuoden 2017 keikat ja My Spontaneous Mind -levy osoittavat sen. Yhtye on keikkaillut ja keikkailee vuonna 2017 muun muassa seuraavilla festivaaleilla: Tampere Jazz Happening, Pori Jazz Festival, Kerava Jazz Festival ja Jazz Espa.

Helsinki Jazzin konserttitapahtuma

Adele Sauroksen kotisivut

Adele Sauros Quartet FB:ssä

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Jazz Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

 

 

 Liveto tykkää sinusta

Jaa ilosanomaa tapahtumasta!