Kaarle Viikate & Marko Haavisto -

Tickets for this event are not available at the moment.

Kaarle Viikate & Marko Haavisto

Date: 08.02.2019 22:00

Event ends: 09.02.2019 05:00

Venue: Henry´s Pub, Kuopio, Finland

Kaarle Viikatteelta & Marko Haavistolta toinen yhteisalbumi tammikuussa – Luvassa jytinkimurhaa ja kitarailottelua

 

Kaarle Viikate ja Marko Haavisto julkaisevat 18.1.2019 toisen yhteisen albuminsa Kuu on vaarallinen. Ensimmäinen single Souda soutaja, julkaistaan 9.11.2018, joka tekee seesteisen ja viipyilevän avauksen tulevan levyn tunnelmiin.

 

- Souda soutaja edustaa tyyliä, jota olimme jo Tuohikorttien aikaan hakemassa. Haikeaa ja harmonista stemmalaulua yhdistettynä viipyilevään, kaikuisaan tunnelmointiin. Omasta mielestä hyvin onnistunut, ehkä jopa alaston tai ainakin niukkapukeinen toteutus. 

Ja koska loppulevy on enemmän tai vähemmän ryhmyistä jytinkimurhaa ja kitarailottelua, on tämä seesteinen avaus omiaan kolaamaan tietä talvisille tanssilavoille, kommetoi Kaarle Viikate ensimmäistä sinkkukappaletta.

 

- Souda Soutaja on kirkas, ihmisen osan nahkoineen ja karvoineen, lempeästi hyväksyvä lohtulaulu, jonka voi kuvitella soivan niin viimeisen matkan tunnarina kuin hyräilynä kehtoa tuudittavan äidin huulilla, tunnelmoi puolestaan Marko Haavisto Souda soutaja -biisiä.

   

Tammikuussa julkaistava Kuu on vaarallinen on jatkoa Kaarle Viikatteen ja Marko Haaviston vuonna 2015 julkaisemalle yhteisalbumille Laulu tuohikorteista, joka sai hienon vastaanoton niin keikoilla kuin myös mediassa. Uudella levyllä on jälleen luvassa iskelmällistä rautalankaräimettä, tummia varjoja sekä vaaran tuntua. Kokoonpano on sama kuin edellisellä levyllä: Kaarle Viikatteen ja Marko Haaviston lisäksi yhtyeessä vaikuttavat Francinesta tuttu kitaravirtuoosi Antti Kukkola sekä Agentsin legendaarinen rumpali Kepa Kettunen. Albumin on äänittänyt ja tuottanut Miitri Aaltonen ja sen julkaisee Longplay Music. 

 

Julkaisun myötä Kaarle Viikate ja Marko Haavisto lähtevät jälleen kiertueelle levyllä soittavan kokoonpanon kanssa. Jytinkimurhat 2019 –kiertue starttaa julkaisupäivänä Hämeenlinnasta ja kiertää kattavasti ympäri Suomea.Liveto likes you

Share event!