jaZZanti-konsertti: Hot Heros – Folkjazz from Finland -levyn julkistuskonsertti -

Tickets for this event are not available at the moment.

jaZZanti-konsertti: Hot Heros – Folkjazz from Finland -levyn julkistuskonsertti

Date: 18.09.2018 19:00

Event ends: 20:30

Hot Heros

Sami Sippola: tenorisaksofoni, Ville Rauhala: kontrabasso ja Janne Tuomi: rummut ja perkussiot

Hot Heros on kolmen lahjakkaan ja monipuolisen muusikon muodostama vapaata ja energistä jazzia soittava yhtye. Orkesterin alkusanat lausuttiin vuonna 2014 New Yorkin keikkamatkalla, jossa Brooklynin kadulla muusikot huomasivat kuluneen ja käytöstä poistetun Hot Heros -kyltin. Hot Heros tarkoittaa kuumia italialaisia voileipiä amerikkalaisittain.

Ensimmäinen levy Fill up with Old Time Salvation sai mainion vastaanoton. Soittajat kutsuttiin esiintymään levyn tiimoilta mm. Venäjälle ja Bulgariaan. Yhteys itään oli luotu.

Nyt ilmestyvän levyn kantavina voimina ovat luottamus kanssamuusikoihin ja sävellysten voimaan.

Folkjazz from Finland sisältää Sippolan ja Rauhalan kansanomaisia kappaleita, joiden innoittajina ovat toimineet soiset erämaajärvet ja synkät ikimetsät sekä leirinuotioilla kerrotut muinaiset tarinat. Metsäpoluilla vaeltaessaan ovat sävelet alkaneet soida ja muodostuneet kudelmiksi, jotka ovat tälle levylle sävelmiksi punottu.

Muutaman sävellyksen tarina seuraavassa:

Sippolan suvussa on useita Amerikkaan siirtolaisina muuttaneita ja heidän myyttiselle matkalleen ja luontoyhteydelleen on omistettu kappale Ameriikan-suomalainen hambo. Rauhalan unessa näkemä lempeä kansanparantaja ja tietäjänainen astuu esiin voimakkaana Kamalkan hahmossa, jonka sävelmä syntyi välittömästi jousitaitajan herättyä. Virsi Kaitajärveltä kuvaa pienen metsäisen lammen tunnelmaa hetkellä kun nuotion loimu ja metsän rauha pysäyttää kiireisen matkamiehen loputtoman ajattelun ja tilalle astuu hetkeksi järven pinnalla kareileva hiljaisuus.

Vaikkakin levyn tuotannollisina inspiraatioina ovat toimineet varhainen suomalainen 1960-70-luvun folkjazz ja kansanperinne on toteutus tekijöidensä näköinen. Sisukas ja rehellinen.

Hämeen mailta on metsä palannut takaisin jazziin.

Hot Heros FB-sivut

Levyn julkaisee Eclipse Music, ECD-201866. Levyn kappaleet:

IltalauluLuonnon ylistysMettäpirujaLaivat purjehtivat avomerelleAmeriikan-suomalainen hamboVirsi KaitajärveltäKamalkaSillan yli salmen taa

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Jazz & Folk Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

 Liveto likes you

Share event!