jaZZanti-konsertti - BLACK MOTOR - Branches levyn julkistuskonsertti -

Tickets for this event are not available at the moment.

jaZZanti-konsertti - BLACK MOTOR - Branches levyn julkistuskonsertti

Date: 13.06.2017 19:00

Event ends: 13.06.2017 20:30

Venue: Ravintola Laulumiehet, Helsinki, Finland

Tane Kannisto: tenori-, altto- ja baritonisaksofoni, nagaswaram

Ville Rauhala: basso

Simo Laihonen: rummut ja perkussiot

Rumpali Simo Laihosen, basisti Ville Rauhalan ja saksofonisti Tane Kanniston muodostama Black Motorin uusi kokoonpano julkaisee ensimmäisen yhteisen pitkäsoittonsa. Vinyylinä, kasettina ja digimuodossa 2.6. julkaistava Branches on kaikkiaan Black Motorin kymmenes levy.

Jo pitkään kotimaisen vapaan jazzin ytimessä operoinut, Tampereella ja Turussa majaansa pitävä Black Motor julkaisee uuden levynsä Branches 2.6. We Jazz Recordsin kautta. Sitten edellisten albumiensa kokoonpanoaan uudistanut trio esiintyy kokopitkällä uutuuslevyllään uuden saksofonistinsa Jouni "Tane" Kanniston kanssa. Aiemmilta albumeilta tutusti mukana ovat yhtyeen perustajajäsenet basisti Ville Rauhala ja rumpali Simo Laihonen. Branches-levyllä kuullaan väkeviä uusia sävellyksiä, joista suurin osa on Rauhalan käsialaa.

Branches on Black Motorin voimannäyttö melodisen ja voimakkaasti virtaavan musiikin saralla. Yhtyeen uudet kappaleet ovat uljaasti ryöpsähteleviä teoksia, jotka on versovat levyn nimen mukaisesti moniin yllättäviin suuntiin. Black Motorin musiikki on samanaikaisesti pohdiskelevaa ja intensiivistä. Suvantovaiheiden rauha on tyyntä ja roihuavien liekitysjaksojen tuli polttavaa. Aiemmin esimerkiksi Edward Vesalan legendaarisesta Sound And Fury -yhtyeestä tutuksi tulleen Tane Kanniston yhteispeli Rauhalan ja Laihosen kanssa on saumatonta. Tästä syntyy Black Motorin vahvasti vuorovaikutteinen ja muusikoiden aktiiviseen vuoropuheluun nojaava soundimaailma.

"Sekä rubatot että tasaisesti sykkivät rytmit svengaavat kuin Coltranen myöhemmissä bändeissä konsanaan."

– Jan-Erik Holmberg / HBL

Kuuntelulinkki kappaleeseen At the Red End Of the World

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Jazz Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

 

 Liveto likes you

Share event!