Jonotus tapahtumassa – näin vältät liian pitkät jonot

Kirjoittanut elo 17, 2017 | 0 kommenttia


Jonotus tapahtumassa on tuttu ilmiö. Ensin asiakkaat jonottavat tapahtuma-alueelle, jonka jälkeen he jonottavat anniskelu- ja ruokatelttoihin ja sitten vessoihin ja mahdollisiin muihin aktiviteetteihin. Liiallinen jonottaminen ei kuitenkaan ole toivottavaa, koska se huonontaa asiakaskokemusta ja toisaalta vähentää myyntiä tapahtuma-alueella. Lue alta muutamat vinkkimme siihen, miten voit lyhentää jonoja tapahtumassasi.

 

Jonotus alkaa sisäänkäynneiltä

Jonojen lyhentäminen kannattaa aloittaa suunnittelemalla tapahtuma-alueen sisäänkäynnit hyvin. Mieti, tarvitsetko alueelle useamman sisäänkäynnin vai riittääkö yksi. Kaikkia asiakkaita ei kannata laittaa samaan jonoon. Tarjoa sisäänkäynneillä omat jonot ainakin ennakkoliput ostaneille, ovilipun ostajille ja VIP-asiakkaille ja merkitse nämä eri jonot selkeästi kyltein. Muistathan myös tarjota erillisen uloskäynnin, jotta sisäänkäynti ei tukkeudu.

Varaa sisäänkäynneille tarpeeksi henkilökuntaa ja hyvät lipunlukulaitteet. Vältä nimilistoja jos suinkin mahdollista, koska niiden käyttö osoittautuu usein hitaaksi ja kömpelöksi.

 

Tarjoa tarpeeksi WC-tiloja

WC-tilat ja se että niitä on tapahtuma-alueella tarpeeksi ovat kriittisen tärkeitä asioita, etenkin jos alueella tarjotaan juoma- ja ruokapalveluita. Tuskin haluat, että asiakkaat poistuvat alueelta vähäisten vessojen vuoksi, jolloin he saattavat samalla poiketa syömään ja juomaan muualle? Yksi nyrkkisääntö vessojen määrään on 1 vessa sataa kävijää kohden tai jopa kaksi, jos alueella on anniskelua.

Määrän lisäksi vessojen laatuun kannattaa panostaa. Esimerkiksi mikäli ulkoilmatapahtumasi jatkuu pidemmälle yöhön, kannattaa harkita että vessat sisältävät automaattiset valot, niin asiakkaiden ei tarvitse hapuilla vessassa kännykkänsä valon avulla, mikä taas vie aikaa ja pidentää vessajonoja.

 

Ruoka- ja juomajonot

Pidä huoli siitä, että tapahtumassasi on useampi ruoka- ja juomateltta. Tällöin voit tarjota erilaisia vaihtoehtoja ja toisaalta jonotus ei tapahdu tällöin vain yhteen pisteeseen. Toisaalta monipuolinen tarjonta voi lisätä kulutusta.  Tarjoa mahdollisuuksien mukaan myös VIP-teltta: asiakkaat usein mielellään maksavat lipustaan hieman enemmän, jos heille on luvassa omat anniskelualueensa lyhyemmillä jonoilla muiden hyötyjen lisäksi.

Laita hinnastot ja menut näkyviin tapahtumasivuillesi tai applikaatioon, jotta asiakas voi tutustua niihin ennakkoon eikä päätöksentekoon mene tiskillä ylimääräistä aikaa.

Tapahtumavaluutan käyttö voi auttaa jonojen lyhentämiseen tapahtumissa, joissa anniskelu on tärkeässä roolissa tai jopa pääosassa. Jonotus tapahtuu valuuttajonossa, jolloin anniskeluteltoissa ei mene aikaa maksuliikenteeseen. Tällöin voisit jopa harkita, että tapahtumavaluuttaa myytäisiin ennakkoon netissä, mikä vähentäisi jonotusta tapahtumassa entisestään.

 

Tarvitsetko apua tapahtuman pystyttämisen kanssa? Me haluamme auttaa sinua – soita rohkeasti!

jonotus

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *