Lipuntarkastus tapahtumassasi – miten toimia?

Kirjoittanut kesä 8, 2017 |


Lipuntarkastus

Lipuntarkastus on parhaimmillaan nopea toimenpide, jossa ei aikaa kulu turhia. Lähtökohtana jokaisessa tapahtumassa pitäisi ollakin se, että asiakkaat pääsevät sisäänkäynniltä sujuvasti itse tapahtumapaikalle. Pahimmillaan ruuhkautuneet sisäänkäynnit myöhästyttävät tapahtuman aloitusta, eikä asiakkailta saatu palaute ole niin hyvää, kuin toivoisi.

Suosittelemme siis huomioimaan tapahtumasi lipuntarkastuksen:

  • Missä liput tarkastetaan?
  • Kuka ne tarkastaa?
  • Millä ne tarkastetaan?

Sisäänkäynnille on hyvä varata tarpeeksi henkilökuntaa tarkastamaan liput. Riippuen tapahtuman koosta, suosittelemme varaamaan kahdesta kolmeen tarkastajaa scannereineen sisäänkäynnille. Selkeät ohjeet sisäänkäynneistä ja ohjatut kaistat jonottamista varten helpottavat ruuhkassa. Mikäli tapahtumassasi on ovimyynti, varaathan tarpeeksi suuren pohjakassan. Mikäli tapahtumassa ei ole mahdollisuutta korttiostoon, on se myös hyvä muistaa mainita jo ennakkomainonnassa, jotta ihmiset osaavat varata tarpeeksi käteistä mukaan tai vastaavasti ostaa liput ennakkoon, jolloin rahan kanssa ei tarvitse säätää ovella.

 

Ilmainen scanner-sovellus

Liveto tarjoaa muutamankin vaihtoehdon tapahtumasi lipuntarkastukseen. Ehdottomasti suosituin ja nopein tapa on ladata Liveton kehittämä, tapahtumajärjestäjillemme ilmainen, lipunlukija-applikaatio Liveto Scanner. Tämä app mahdollistaa sen, että luet asiakkaiden liput omalla puhelimellasi nopeasti, ilman turhia laitteiden postituksia, käyttökoulutuksia ja opastuksia.

Me lähetämme sinulle yhden ohjesivun, josta saat linkin sovelluksen lataamiselle. Sovellus on käytettävissä tapahtumissasi, milloin ja missä vain. Sinun tulee vain päivittää tietokanta yhdellä painalluksella sovelluksessa. Jos osaat lähettää tekstiviestin, osaat myös käyttää sovellustamme. Tällä hetkellä sovellus sopii Android-puhelimille, sillä niitä on mahdollista hankkia erittäin edullisesti, mikäli haluat pyhittää tapahtumiesi lipuntarkastuksen tietyille puhelimille.

 

Fyysinen lipunlukija

Livetolla on tarjolla myös perinteisiä lipunlukijoita. Nämä lipuntarkastuksessa käytettävät lukijat toimivat kuten älypuhelin, mutta ovat kooltaan hieman suurempia. Livetolla on käytössä markkinoden tehokkaimmat Honeywellin Dolphin scannerit. Mikäli teillä ei ole mahdollisuutta käyttää ilmaista scanner-sovellusta, sovi Account Managerisi kanssa lipunlukijan vuokrasta ja postituksesta.

 

Tilaajaraportti

Joskus asiakkaamme toteavat, etteivät halua käyttää laitteita lipuntarkastuksessa. Heille meiltä löytyy ratkaisu tilausraportin muodossa. He käyttävät tapahtumapaikan sisäänkäynnillä listaa, aivan kuten esimerkiksi yökerhoissa, joissa listalla on tiedot siitä, kuka pääsee veloituksetta sisään. Lipuntarkastus toimii siis niin, että asiakas näyttää lippunsa, lipusta tarkistetaan tilausnumero ja verrataan sitä listaan. On hyvä huomioida kuitenkin se, ettei tämä keino ole nopea. Lista sopii parhaiten hyvin pieniin tapahtumiin, joihin on myyty vain muutamia lippuja, eikä sisäänkäynnillä ole mahdollisuutta ruuhkaan.

 

Liveto Skanneriapplikaatio

Lipunlukija on tärkeässä roolissa tapahtumapäivänä. Sen tulisi toimia ketterästi ja olla helppokäyttöinen. Monesti lipunlukijalaitteiden vuokraus on kallista ja laitteita tarvitaan useampi, jotta sisäänpääsy tapahtuisi nopeammin useammankin sisäänkäynnin kautta. Mitäpä jos voisitkin käyttää älypuhelintasi lippujen skannaukseen? Säästät aikaa, hermoja ja rahaa!

 

Lipunlukija taskussasi

Me Livetolla halusimme tehdä lippujen skannauksesta niin helppoa kuin mahdollista, pyrkien esimerkiksi välttämään kalliiden ja kömpelöiden lipunlukijalaitteiden vuokrausta ja lähettelyä edestakaisin. Lopputuloksena syntyi Liveton oma, tapahtumajärjestäjillemme ilmainen lipunlukija-applikaatio Liveto Scanner.

Scannerilla pystyt lukemaan sekä mobiili- että paperiliput ja tarvittaessa syöttämään lippunumeron myös manuaalisesti. Applikaatiossa näet reaaliajassa skannattujen lippujen määrän ja reeliaikainen lipunmyynti synkronoituu applikaatioon automaattisesti. Olemme saaneet jo paljon positiivista palautetta asiakkailtamme sen helppokäyttöisyydestä ja aiomme kehittää sitä myös jatkossakin. Applikaatiomme toimii tällä hetkellä suurimmassa osassa Android-puhelimia ja tulevaisuudessa se tullaan taittamaan myös iOS-käyttöjärjestelmälle.

lipunlukija  lipunlukija lipunlukija

 

Näin helposti käyttöönotto tapahtuu

Liveto Scannerin käyttöönotto ja käyttäminen on äärimmäisen yksinkertaista. Toimitamme sinulle latausosoitteen sekä api-avaimen, jonka jälkeen toimit seuraavasti:

  1. Lataa sovelluksen asennustiedosto saamastasi linkistä ja asenna se puhelimeesi
  2. Avaa applikaatio ja syötä siihen api-avaimesi
  3. Olet valmis skannaamaan! Keskitä QR-koodi näytön keskellä olevan neliön sisälle

Helppoa kuin heinänteko!

 

Haluatko testata alan moderneinta palvelua ilmaiseksi? Avaa ilmainen tili heti!

Alan modernein palvelu.