Festarit ja kesä ovat kohta täällä – mihin suunnata?

Kirjoittanut huhti 6, 2017 | 0 kommenttia


Festarit ja kesä ovat kohta täällä – mihin suunnata?

Vaikka töihin lähtiessä saammekin vielä nauttia pikkupakkasista, aivan varma on se, että kesä ja festarit lähestyvät. Tämähän on ilon aihe lukuisille musiikki- ja tapahtumafaneille, jotka ovat odottaneet festareiden artistijulkaisuja kuumeisina pitkin talven. Suurimmat festarit ovatkin jo pudotelleet esiintyjiä julki varsin ahkerasti kiihdyttäen samalla early-bird –lippujen myyntiä.

 

Miten jengi sitten valitsee just ne festarit, joille liput ostavat?

Suomen kokoisessa maassa ehditään fiilisitellä festareita kesän jokaisena viikonloppuna, välillä muutamassakin paikassa samaan aikaan. Kyselimme muutamalta vannoutuneelta festarikävijältä, millä perusteella he valitsevat tapahtumat. Esiin nousi moneen otteeseen samat perusteet.

 

Pääesiintyjät

Festareihin osallistumiseen vaikuttaa monella pääesiintyjät. Nämä ovat niitä artisteja, joilla tapahtumaa myydään sosiaalisen median eri kanavissa. Eri festivaalit kilpailevatkin pääesiintyjillään. Usein festarit paljastavat osan esiintyjistä varsin aikaisin, mutta suurimpia nimiä pidetään pimennossa hieman pidempään. Tämä on hyvä myyntikikka, kun halutaan myydä esimerkiksi blind bird –lippuja, jolloin lippuja ostetaan sokkona, tietämättä festareiden esiintyjiä.

 

Tunnelma

Tietyille festareille ei osteta lippuja illan pääesiintyjän takia, vaan festareiden tunnelman takia. Miljöö, koristelut, valot ja ihmiset tekevät tunnelman, jota musiikki täydentää. Useilla festareilla panostetaan myös tapahtuman yleisilmeeseen, eikä vain musiikkiin. Esimerkiksi viime vuoden Lounaispuisto Festival sai paljon kehuja miljööstään ja tapahtuman visuaalisesta ilmeestä. Lounaispuisto oli koristeltu viirein ja valoköynnöksin, kuormalavoja oltiin tuunattu istumapaikoiksi ja festarikansan yhteisöllisyys oli havaittavissa. Tämän vuoden liput Lounaispuisto Festivaliin löydät täältä.

 

Kuva: Antti Närhi

 

Musiikkigenre

Festarit voidaan valita myös ihan täysin genren mukaan. Artistijulkaisuilla ja pääesiintyjillä ei ole niin väliä, kunhan festareilla soiva musiikki vastaa omaa mieltymystä. Keski-Suomessa Laukaassa järjestettävä John Smith Rock Festival on useiden rock-musiikin ystävien valinta. Mikäli hiphop ja rap uppoaa, suosittelemme tsekkaamaan Seinäjoki Hiphop Festivalin! Raskaamman musiikin ystäville on tarjolla heviä Tampereen Viikinsaarella elokuussa, kun Saarihelvetti valtaa saaren ja vesistöt!

 

Eri lippuakategoriat ja palvelut

Asiakkaita houkutellaan tapahtumiin yhä enemmän eri lippukategorioiden ja tarjolla olevien palveluiden kautta. VIP-lippuihin voi sisältyä niin kuljetusta, ruokailua, majoitusta kuin omia esiintyjiäkin. Kaikille ei riitä vain normaali ennakkolippu, vaan osa odottaa ostamaltaan lipulta mieleenpainuvia kokemuksia.

 

Millä perusteella sinä valitset kesän festarit?

 

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *