Klassisen musiikin hyödyt – 4 terveydellistä vaikutusta

Kirjoittanut maalis 2, 2017 | 0 kommenttia


Klassisen musiikin hyödyt on asia joka on kiinnostanut tutkijoita jo pitkään. Aikaisemmassa postauksessamme keskityimme livemusiikin tuomiin hyötyihin, mutta erityisesti klassisella musiikilla on vielä erikseen tutkittu olevan erilaisia positiivisia vaikutuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin. Listasimme alle muutamia näistä hyödyistä, joita klassisen musiikin on tutkittu tuovan.

klassisen musiikin hyödyt

Klassisen musiikin hyödyt

 

1. Auttaa nukahtamaan

Onko sinun koskaan vaikea saada unen päästä kiinni? Klassisen musiikin rauhoittavan luonteen vuoksi mielen lisäksi myös keho rentoutuu, mikä taas auttaa nukahtamaan. Klassisen on erityisesti tutkittu auttavan myös sellaisia, jotka kärsivät univaikeuksista. Kokeilepa huvikseen jättää kännykkä syrjään nukkumaan mennessä ja laita klassinen soimaan – ehkä nukahdat nopeammin.

 

2. Tehostaa aivotoimintaa ja parantaa muistia

Useampikin tutkimus on osoittanut, että klassisen musiikin kuuntelu auttaa suoriutumaan nopeammin ja paremmin keskittymistä vaativista tehtävistä. Erityisesti miellyttävä ja stimuloiva klassinen musiikki tutkimusten mukaan parantaa keskittitymiskykyä ja muistia.

Muistihäiriöistä, kuten alzheimerista tai dementiasta kärsivien potilaiden on tutkittu myös hyötyvän klassisesta musiikista. Musiikin kuuntelu voi auttaa muistamaan sellaisia asioita, joita ei muuten enää muistaisi musiikin aktivoidessa aivojen eri osa-alueita ja auttamalla muistamaan.

klassisen musiikin hyödyt

3. Lieventää stressiä ja vaikuttaa mielialaan

Musiikin kuuntelun genrestä huolimatta on todettu lieventävän stressiä, kunhan kuuntelee sellaista musiikkia mistä pitää. Erityisesti kuitenkin klassisen musiikin on tutkittu lieventävän stressiä ja parantavan mielialaa, kun taas esimerkiksi nopeatempoinen ja agressiivinen musiikki voi sen sijaan lisätä stressiä ja ahdistusta. Klassisen musiikin kuuntelun rentouttavaa vaikutusta on verrattu hierontaan sen fysiologistenkin vaikutusten vuoksi.

4. Vähentää kipua

Klassisen musiikin on todettu lievittävän kipua. Esimerkiksi leikkausoperaatiosta toipuvat tai kroonisista kivuista kärsivät hyötyvät klassisen musiikin kuuntelusta, sillä musiikki vie ajatukset pois kivusta. Kipu lievittyy ja musiikki aktivoi aivojen hyvän olon keskusta ja tuottaa hyvän olon hormoneja.

 

Kokeile heti ja kuuntele klassisen playlist!

Ota tästä kuunteluun klassisen musiikin playlist ja kuulostele miten se vaikuttaa sinun olotilaasi. Rentouttavaa loppuviikkoa meille kaikille!

 

 

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *